به احتمال زیاد در آشپزخانه خود گروهی از اندازههای مناسب و متعدد از قابلمه و تابه دارید! اما اگر تازه کارتان را شروع کردهاید امکان دارد که ندانید بهترین مدل برای داشتن و مصرف در حین پختوپز در آشپزخانه چه نوع است.
بهکارگیری و استفاده از ماکروویو امکان دارد که آسان باشد؛ اما بافت و طعمی را که پختوپز با تابه به شما میدهد را به شما نمیدهد. غذاهایی با بافت و طعم بهتر به روشهای سنتی روی گاز یا فر به دست میآید و برای این کار به ظرفهای آشپزخانه نیاز دارید؛ مانند تابه و قابلمه.
امروزه مشکل این است که دهها مورد برای ظروف آشپزی وجود دارد. شما میتوانید مدل خاصی از قابلمه یا تابه را برای هر مورد تهیه کنید. اگر اطمینان خاطر ندارید که به چه نوع قابلمهای با جنسی نیاز دارید میتواند آشپزخانه شما به سرعت شلوغ شود به همین علت در ادامه میخواهیم راهنمای خرید بهترین نوع تابه و قابلمه را برای خریداری کردن به شما معرفی کنیم.
انواع قابلمه ها
امروزه قابلمههای گوناگون با جنسهای مختلف در بازار بهفروش میرسند. از زمانهای قدیم هم بعضی از قابلمهها به طور سنتی وارد بازار میشدند برای مثال در بازارهای سنتی هر شهری میتوانید قابلمههای رویی و مسی را به صورت مستقیم از تولیدکنندههای سنتی خریداری کنید، در اینصورت تولیدکنندههای سنتی هم به سوی تولیدات صنعتی و برندسازی رفتهاند.
تمام این قابلمهها قابلیتهای بهخصوص خودشان را دارند که بر طرز مصرف و حفاظت آنها اثرگذار است، قابلمه و تابه در هر زمانی از مهمترین وسایل آشپزخانه بوده است. امروزه این محصول مدلهای متفاوتی دارد و در جنسهای متفاوت با مدلها و اندازهها و رنگهای متفاوتی در بازار عرضه میشوند. این موضوع موجب افزایش قدرت اشخاص برای انتخاب کردن آن شده است.
یکی از فاکتورهای اثرگذار در انتخاب جنس قابلمه برپایه جنسی که دارند، انتخاب میشوند. قابلمههای مسی و رویی لایههای پوششی برا خودداری از وارد شدن فلزها و ترکیبهای شیمیایی به غذا را دارند. اما باقی مدلهای قابلمهها مانند چدن، سرامیک، تفلون و … همه آها شامل روکشهای داخلی هستند که از جنس مادههای متفاوتی است و هر یک از آنها قابلیتهای بهخصوص خودشان را دارند.
درمیان این مدلهای روکش قابلمه میتوان گفت که قابلمههای تفلون کمترین مقاومت را دارند و در برابر قابلمههای سرامیکی و گرانیتی و چدن مقاومت بیشتری دارند
قابلمه استیل
قابلمههای استیل در حقیقت از ترکیبهای کروم و نیکل و آهن است و ازجمله قابلیتهای این مدل قابلمهها در پخش یکدست گرما است. قابلمههای استیل مقاومت خوبی دارند و سالها کار میکنند و در مقابل ضربه هم مقاوم هستند.
قابلمهها و ماهیتابههای فولادی با قابلیتهای ضد زنگ بودن از آلیاژ فولادی دارای کروم ساخته شدهاند. مادهای که از خوردهشدن آن خودداری میکند و همچنین مقاوم بودن آن را در برابر گرمای کم را مهیا میکند.
برای پختوپز غذاهای آبکی مناسبتر هستند؛ اما به علت منتقل کردن مستقیم گرما غذاهای خشک با سرعت زیادی در آن ته میگیرند. البته اگر کف قابلمه از جنس مس چند لایه باشد این اتفاق کمتر رخ میدهد.
همچنین میتوانید از آن در ماشین ظرفشویی و مایکروویو هم استفاده کنید. اما باید مواظب باشید که داخل آنها خط نیوفتند؛ چون نیکل درون آن با غذا ترکیب میشوند که کاملاً برای سلامتی مضر است. قابلمه استیل با غذاهای متفاوت قلیایی و اسیدی واکش نشان نمیدهند و بو و رنگ غذا تغییر نمیکند.
قابلمه چدن
قابلیتهای مهم این قابلمه چدنی در مقاومت بالا و در عین صورت وزن بالای آن است. دو صورت لعابدار و بدون لعاب را شامل میشوند. قابلمههای چدنی بدون لعاب را نمیتوانید در ماشین ظرفشویی بگذارید.
این نوع قابلمه با غذاهای اسیدی واکنش نشان میدهند و به علت نداشتن لایههای نگهدارنده موجب تغییر بو و رنگ غذا میشوند. بعد از شستن هم باید برای خودداری از زنگزدگی آن خشک شود. اگر داخل آنها سیزنینگ شود قابلمه نچسب میشود.
قابلمههای چدنی که از جنس اصل باشند، گران هستند. چنس چدن جنس کاملاً بادوامی بوده که عمز زیادی هم دارد. این نوع ظروف و قابلمه کمی دیر داغ میشود، ولی گرمای خود را فوقالعاده خوب حفظ میکنند. بنابراین؛ غذا پس از اتمام پخت تا مدت زمان زیادی گرم باقی میماند.
تابه چدنی
تابه چدنی یک نوع تابه مقاوم و همهکاره است که میتوان از آن برای پختوپز هرچیزی استفاده کرد از پروتئین و گوشت گرفته است تا سبزیجات و دسر. ماهیتابه چدنی میتواند گرمای بسیار زیاد را هم تحمل کند و در هر سطح دما نگهداری از گرمای عالی را نشان میدهد که آن را به یک محصول همهپسند برای هر گروه از ظرف و ظروف آشپزی تبدیل کند.
جالب است بدانید که در گدشتههای نهچندان دور این ظرفها از چدنهای لعابدار ساخته میشوند تا از مقاومت این ظرفها مطمئن شوند.
قابلمه تفلون یا نچسب
اگر جنس قابلمه از آلومینیوم آنودایز شده باشد ارزان و سبک هستند؛ اما اگر استیل یا مس باشند گران هستند. برای پختوپز با روغن کم مناسب هستند، حتی در بعضی از برندهای آن را میتوانید بدون روغن استفاده کنید.
قابلمه تفلون یا نچسب بهآسانی تمیز و پاکیزه میشوند، اما نباید از وسایلهای زبر استفاده کنید؛ چون داخل آنهاخط و خش میافتد. بعضی از مدلهای آن هم در فر قابل مصرف هستند. عمر قابلمه تفلون تقریبا کم است؛ چون لایه نچسب آن با گذشت زمان خراب میشود. همچنین مناسب گرمای زیاد نیست و گازهای سمی پخش میکند. حتی امکان دارد خاصیت نچسب بودنشان از بین برود.
تابههای نچسب بسیار خواهان دارند و فهمیدن علت آنها دشوار نیست. تمیزکاری کردن ان به کمک روکشهای بهخصوصی که از چسبیدن غذا به قابلمه خودداری میکند بسیار آسان است. سطح نچسب آن به مخاطبان این قابلیت را میدهد که با روغن یا کره با مقدار کم یا حتی بدون آنها پختوپز کنید.
یکی از مشکلها این است که پوشش نچسب امکان دارن پوسته پوسته شوند یا خوردگی پیدا کنند. این مشکل به احتمال زیادی در مورد تابههای ارزان قیمتتر و بی کیفیت هستند یا برای تابههایی که از آنها به درستی نگهداری نشدهاند رخ میدهند.
برای مثال استفاده از وسایلهای فلزی میتواند حتی یک سطح نچسب با کیفیت بالا را خط وخش بیاندازد و احتمال پوسته پوسته شدن آن بالا برود.
خبر خوب این است که خوردگیهای کوچک به پوشش نچسب مشکلساز نیست. این ماده به احتمال زیادی فقط از بدنه رد میشود؛ اما حتماً از نچسب بودن تابه کم میکند.
مشاوره خرید بهترین قابلمه بازار
شاید برای شما هم هنوز جا نیوفتاده باشه که بهترین قابله بازار و یا بهترین جنس برای نوع پخت و پز شما کدام است ؟ برای پاسخ به سوالات شما ، فروشگاه لوازم خانگی بکائی تیمی با تجربه آماده کرده که پاسخگوی تمام سوالات شما عزیزان باشد . جهت مشاوره خرید قابله میتوانید با شماره های زیر در تماس باشید.
اصفهان – تیران ، خیابان امامزاده
031-42223578
تلفن ثابت
خرید بهترین قابله
فروشگاه لوازم خانگی اصفهان (بکائی) آماده ارسال هرنوع قابله ای که شما انتخاب کرده اید می باشد ، کافیست با ما در تماس باشید و نام کالای مورد نیاز خود را بگویید ، تا در اولین فرصت کالای مورد نیاز خود را درب منزل تحویل بگیرید.